• Croatia - the pearl of Mediterranean
  • Istria - Inland
  • Istria - Relaxing
  • Istria - Stonehouse
  • Opatija - the Old Dame
  • Istria - Porec
  • Istria - Inland
  • Istria - Pula
  • Istria - Hum the smallest city in the world
  • Istria - Relaxing in the sun
  • Istria - Rovinj

Istria

Istrien är den största halvön i Kroatien, beläget i nordvästra delen av Kroatien. Det ser ut som en triangel och är ett mycket populärt resmål för turister och resenärer på grund av dess närhet till Italien, Slovenien och Österrike, liksom dess stora kust, full av små och större vikar med hundratals platser och byar som erbjuder turisttjänster. Interiören på Istrien halvön är också mycket attraktiv, med många små städer byggda på toppen av kullarna runt Istrien. Liknar mycket Toscana i Italien. Några av de mest kända orterna - se länk !

Istrien blev en del av Kroatien efter andra världskriget eftersom det tidigare tillhörde Italien, så kulturellt är det mycket påverkat av italiensk kultur. Det kallades "Terra Magica" under romartiden. Istrien påverkades starkt av Italien, dess granne över Adriatiska havet. Italienska är regionens andra språk och platser kallas ofta för sina italienska namn.

Istrien är mycket mer västerländskt än resten av Kroatien på grund av dess rika och mångsidiga historia. Många olika reseföretag anordnar semesterresor till Istrien. Den långa, indragna kusten är prickad med stränder, böljande dalar och fascinerande kuststäder som Rovinj, Pula och Porec. Därifrån är det lätt att utforska kullbyarna Motovun, Groznjan, Buzet, Bale och Buje djupt in i Istriens böljande interiör. Men Istrien är mer än bara sightseeing. Den lättsamma istriska livsstilen definieras av fina restauranger och en kultur som är starkt influerad av grannen Italien, som den istriska historien är djupt sammanflätad med.

Fastighetsmarknaden i Istrien - se våra villor och stenhus
Fastighetsmarknaden öppnade för utlänningarna på 90-talet från förra seklet efter det att privat egendom definierades och man antog ett antal rättsakter. Lägenheter och hus i Rovinj, Porec, Pula och andra istriska städer lockade främst italienska kunder i början.

För inland Istrien kom fram på marknaden vid en andra våg av köp, kunder som mestadels var britter, tyskar och österrikare köpte gamla stenhus eller nya versioner av samma. Under tiden tog byggnation av fastigheter över på Istrien så att tillgången på lägenheter och hus ökade markant vid havet och i dess inland till följd av en fastighetsboom. Rovinj, Porec, Motovun, Svetvincenat och andra orter har sin skönhet och lockar kunder från områden i Skandinavien, Ryssland, Frankrike.

Idag är de flesta av fastigheterna i Istrien lägenheter och ligger i kustbältet medan husen, villorna och marken finns i den gröna delen av halvön. De flesta letar efter en lägenhet med utsikt över havet nära Rovinj, Porec och Pula, eller de vackra stenhusen för anpassning till de fridfulla kullarna i det inre av Istrien.

Fastigheter i Istrien håller priserna stabilt jämfört med andra regioner, särskilt jämfört med vissa destinationer utomlands och mycket lägre priser än den liknande regionen Toscana i Italien. Med lite omsorg och rätt råd att köpa fastigheter i Istrien kan det vara en mycket smart investering.

Signature

Croatia

Sunny coast with magnificent scenery Nice atmosphere and activities
Exclusive resorts

Great yachting among Croatian islands

Croatia

Beautiful villas and apartments
Most with ocean views
Excellent builders to high quality