Välkommen till Makarska Rivieran


Makarska stad har alltid varit centrum för den omgivande regionen som kallas Makarska Rivieran, både i en administrativ, politisk och ekonomisk mening, samt ett centrum för kultur, utbildning och sedan mitten av nittonhundratalet mycket för turism. Idag är det en stad med mer än 25 tusen fasta invånare som omfattar pittoreska byar vid foten av berget Biokovo.

Makarska är ett av de mest kända turistmålen på den kroatiska kusten, attraktiv för dess natur och bra klimat, rikt på turistattraktioner och fullt av gästvänliga värdar. Makarska Rivieran är en del av den Adriatiska dalmatiska kusten, cirka 60 kilometer lång och endast någon kilometer bred, inklämd mellan hav och bergssluttningar.

Nedan nämner vi några av de mest besökta platserna längs denna kust. Charterbolagen är verksamma här sedan en tid tillbaka. Ni känner säkert igen några av namnen, det finns en hel del information på Internet med både text och många videos (främst Youtube). Det är bara att luta sig tillbaka och njuta!

Omis

Omis är en liten stad och hamn vid Cetina flodens mynning utefter Poljicas kuststräcka och ligger 26 km sydöst om Split.

Brela

Brela är en av de mest populära badorterna på Makarska Rivieran med mysiga promenadstråk och charmiga caféer.

Baska Voda

Baska Voda har fina stränder, ett bra nöjesliv, mysigt och goda möjligheter att härifrån upptäcka Makarska Rivieran.

Objekt presenteras sommar 2021

Promajna

Promajna är en by längs kusten, med vackra, vita småstensstränder och erbjuder perfekta villkor för en fridfull familjesemester

Makarska stad

Den är med sina ca 14000 invånare den största staden på Makarska Rivieran och även dess huvudort, där den ligger makalöst vackert beläget.

Tucepi

I Tucepi möter du Makarska Rivierans kanske vackraste strand. Den pittoreska badorten Tucepi ligger vackert beläget.

Podgora

Podgora är känt för sitt rena hav, sin vackra strandpromenad och sin moderna hamn, där seglare från hela Medelhavet lägger till.

Igrane

Igrane ligger vackert på en halvö på Makarska Rivieran, som enligt många är Kroatiens guldkust när det gäller sol och bad.

Gradac

Gradac är den sydligaste turistorten på Makarska Rivieran. Gradac erbjuder kristallklart blått hav och 7 km långa småstensstränder

Kroatien

En fantastisk kust med storslagen natur och trevlig atmosfär
Man talar överlag bra engelska

Makarska Riviera

Kroatien

Högklassiga hus och lägenheter
De flesta med havsutsikt
Bra seriösa byggare - Hög kvalite