• Split - the hub of Dalmatia
  • Dalmatia - Primosten
  • Dalmatia - Bol
  • Dalmatia - Rogoznica
  • Dalmatia - Cristalclear water
  • Croatia - the pearl of Mediterranean
  • Dalmatia - Hvar
  • Dalmatia - Sun Garden Dubrovnik
  • Dalmatia - Relaxing
  • Dalmatia - Makarska
  • Dalmatia - Somewhere

Dalmatien

Dalmatien är en geografisk och historisk region vid Adriatiska havet, i södra och sydöstra Kroatien. Regionen sträcker sig från Tribanj i norr till Konavle i söder. De största städerna är Split, Zadar och Dubrovnik. Det är känt för sitt rika kulturella och historiska arv och hisnande natur. Den slående vackra södra Dalmatien har det klaraste vattnet och i Dubrovnik lejonparten av Kroatiens mest frekventa turistindustri. Ändå förblir den berömda gamla stan och det orörda havet runt det intakt och öppet för alla.

Varje sommar reser tusentals till Split, utgångspunkten för de viktigaste av öarna Brac, Hvar och Vis. Mer tar också tid att utforska själva staden, där bakom terrasserna i Riva har en gastronomisk revolution ägt rum.
Under tiden glider en regelbunden trafik med bilfärjor, katamaraner och snabbåtar till öarna: familjevänligt Brac med sin berömda strand Zlatni Rat; festcentrerat Hvar, segelälskare; och den mer avlägsna Vis. Zadar och Sibenik i norra Dalmatien är inte lika kända med tanke på den historiska bristen på internationella transportförbindelser. Ändå erbjuder de historia, naturlig skönhet och i Zadaris fall underhållning.
Zadars skärgård och öarna i Kornati National Park är tillräckligt skäl för att besöka regionen; katedralstaden Sibenik är porten till en annan stor naturlig attraktion, Krka National Park.

Fastighetsmarknaden i Dalmatien

Även om det är möjligt att hitta ett rikt urval av fastigheter i hela Kroatien och nästan alla regioner har sina fördelar, har städer i Dalmatien och öar längs kusten de mest attraktiva fastigheterna av flera skäl: närheten till havet, den rena luften, lugna omgivningar, milt klimat och vackra landskap. Priset på fastigheter i den större delen av Dalmatien (tomter, lägenheter under utveckling och gamla stenhus) stiger ständigt på grund av sin stora turistpotential, men mest för att efterfrågan på dem är hög, medan utrymmet är begränsat.

Att köpa en fastighet vid havet kan ses som en verklig investering eftersom alla pengar som investeras i fastigheten kommer att betalas av i framtiden, vare sig det är i form av personlig njutning, en bättre livskvalitet eller kanske ekonomiskt om man beslutar sig för att hyra ut. Ett behagligt klimat, mat av god kvalitet, naturlig skönhet och närhet till europeiska storstäder gör Kroatien till ett allt intressantare resmål.

Många har redan förverkligat sin dröm - med köp av bostad i Dalmatien. De vanligaste investeringarna från köpare var i början, när Kroatien öppnade upp sig, att köpa ett hus i första raden till havet. Erbjudandet av sådana fastigheter blir mindre på grund av stor efterfrågan, både för personliga behov och för att hyra ut till turisterna. Om de finns på platser som tillhandahåller sekretess, oftast på öarna, hittar de sin köpare mycket snabbt.

Det finns ett växande intresse för att köpa hus i bergen med utsikt över havet. Sådana fastigheter tillåter ofta större gård, vilket återigen ger den begärda integriteten och ytterligare faciliteter på köpet.

Från stenhus vid havet, vackra villor vid havet, hus på bergen med utsikt över havet och fastigheterna med möjlighet att odla din egen mat - mao du kan ha allt i Kroatien.

Croatia

Sunny coast with magnificent scenery Nice atmosphere and activities
Exclusive resorts

Great yachting among Croatian islands

Croatia

Beautiful villas and apartments
Most with ocean views
Excellent builders to high quality